Tarihçe

Zorluer şirketler grubu Recep Zorluer tarafından 1986 yılında İzmir - Urla ilçesinde kurulmuştur. Gerek Türkiye’nin sektördeki boşluğu gerekse Kurucumuz Recep Zorluer ’in bu şirketi kurmadan önceki 15 yıllık yurt dışında ki tavukçuluk tecrübesi ile Zorluer Şirketler Grubu tavukçuluk sektöründe hızla ve emin adımlar ile yükselmiştir. İlk beş yılında Zorluer Şirketler Grubu Kapasitesini % 300 arttırsa da daha da yükselmek için elinden geleni yaptı. Daha sonra Aile şirketi olarak gücünü arttırmak isteyen Recep Zorluer başta Hasan Zorluer ve diğer aile fertleri ile güç birliği oluşturarak gücüne güç katıp emin adımlar ile ilerlemiştir. 1992 yılında Zorluer Damızlık ile kendisini sektörde birkaç basamak daha ileriye taşımıştır. İlk Bovans cinsi hayvanı Türkiye’ye getirerek ülkedeki diğer cinslere göre aynı günde daha fazla yumurta almakla kalmamış ülkenin önde gelen yumurta ve civciv üreticisi haline gelmiştir. Bu süreç içerisinde üretiminin %95ini yurtdışına ihraç eden Zorluer şirketler grubu aynı zamanda ülkede de bu sektör için daha neler yapabileceklerini araştırıp durmuştur. 93 -94 yılları itibari ile kademeli olarak tüm kümeslerini otomatik sisteme yükselten Zorluer yine bu süreçte Türkiye'ye ilk yumurta toplama paketleme ve tasnifleme makinalarını bünyesi altında faaliyete sokarak getirmiştir. Bu atılımları ile Zorluer Şirketler Grubu yumurta üreticiliğinin ve tavukçuluğun gelişi güzel bir işleyişten daha ciddi ve önem arz eden gıda ile uğraşıldığını topluma hissettiren bir hareket girişiminde bulunmuş ve kendilerinin bir iş kolu değil bir sektör olduğunu resmen kabul ettirmiştir. Bununla birlikte yumurtacılık ve tavukçuluk sektörünün kalite anlayışını belirleyen ve yükselten Zorluer Şirketler Grubu sektörde artık "Zorluer için sırada ne var?" sorusunu da yaratmış oldu. Bunun sonucunda 96 yılında Asya kıtasında yapılmış olan ilk sekiz katlı yumurta kümesini de bünyesinde faaliyete geçirerek daha birçok şeyin yapılabileceği sinyalini verdi. O zamanlar bunun abartı ve fazla olduğu söylense de aslında bu tamamen Zorluer Şirketler Grubunun ileri görüşlülüğü olduğunu bugünkü kümes teknolojilerinde gözlemleyerek anlayabilmek mümkündür.


Bununla yetinmeyen Zorluer Grubu ülkenin ilk pastörize yumurta fabrikasını da 1996 yılında kurmuş ve faaliyete sokmuştur. Sonraki on yıl boyunca ülkenin tek fabrikası olan pastörize yumurta fabrikası 2005 yılına kadar tek olma unvanını korumuştur. Ki buda bir kez daha Zorluer şirketler Grubunun ne kadar ileri görüşlü bir yaklaşım ve anlayış içerisinde olduğunu göstermektedir.


2000 yılı itibari ile günde 2 milyon üretebilecek kapasiteye erişen Zorluer bugün ise halen bu kapasitesini korumaktadır. 2008 yılı itibari ile Zorluer Şirketler Grubu bünyesi altında yumurta tavukçuluğu için yapılabilecek son yatırımı olan kafes üretim fabrikasını da kurarak kendi teknolojisini ve tecrübesini kafes imalatına yansıtmıştır. Ürettiği ve satışa sunduğu tüm kafes modellerini ilk önce kendi kümeslerinde deneyen Zorluer, doğabilecek olası risk ve hataları da resmen kendi üzerinde test ederek görmüş ve öğrenmiş oldu. Bu alınan riskin ise aslında bir gövde gösterisi olduğunu kabul etmek gerekir. Olası bir hatada tüm sistemin işleyişine etki edebilecek olmasına rağmen Grubumuzun geriye dönük tecrübesi ve ileri teknolojisi herhangi bir ölümcül hataya sürüklemeden yapılan işleyiş ve performans denemelerinde kafeslerini sınıfta bırakmayarak faaliyete almış bunun sonucunda da piyasaya satışa sunmaya başlamıştır. Günümüzde üretiminin hepsini yurt dışına yapan Zorluer kalite bir anlayış içerisinde olduğunu da bu şekilde kanıtlamaktadır.


Günümüzde Zorluer Şirketler Grubu; Damızlık ve Kuluçkahane tesisleri ile, Civciv, Yarka ve Yumurta üretim çiftlikleri ile Pastörize Fabrikası ve Kafes Fabrikası ile sektörün her alanında başarılı bir şekilde faaliyetini sürdürmektedir.